30/1-07
Vores første all grain - fra Spar Vejers - HC's pilsner
Fulgt opskrift, sådan cirka.
3 kg pale ale malt valset 5,5 ebc
1 kg carahell malt valset 25 ebc
Mæsket 64 - 68 grader lidt over 1½ time i ca 8 liter vand ( 15 liter gryde er for lille).
Siet i to omgange - spaget.
Humlet:
60 gr saaz - efter 50 min så
20 gr saaz i 15 min + 1 tbl protoflac.
20 liter - 1042 - tilsat ½ kg beer enhancer fra munton og 1051.
Gær saf.4 ( i stedet for undergær - vi kan ikke holde den lave temperatur.
31/1 - gæringen kører fint.
11/2 - omstukket. Ø=1012
08/03 Flasket tilsat 117 gr. sukker
Ø=1011
ca. 18 ltr.
ca. 5,28 %
Velkommen
Velkommen til vores første blog, der er en ølblog hvor man kan følge hvordan vores øl bliver til, hvordan den udvikler sig og hvilke opskrifter vi har fulgt og hvordan vi selv har sat vores præg på de forskellige øltyper.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar